Sommarsoppa av en slump



Gjorde blomkålspuré* igår till stekt fläskytterfilé och fick av någon anledning en väldig massa gräddigt, smakrikt kokspad över.
Värmde spadet, spädde med vatten och biffade upp smaken lite med lantbuljong från Renée Voltaire. Skivade ner morötter och överbliven stekt fläskfilé. Fiskade också upp en inlagd, rostad röd paprika som jag tärnade fint. Sist massor med frysta gröna ärtor(ska alltid finnas i frysen) och en näve hackad persilja.

Soppa är så gott, och fixar man till den på rester så är tillfredställelsen total!

*Skär små buketter av färsk blomkål, koka i grädde och ev lite mjölk. Vätskan kommer att nå upp ungefär 1/3 av blomkålen, när det börjar koka kan man börja mosa ihop grönsakerna. Salta och peppra. Häll av det mesta av spadet när blomkålen är mjuk. Mixa och tillsätt spadet efterhand så du får en fin konsistens.

Kommentarer
Postat av: Terese Lann

Är det någon som ska blogga om ämnet så är det du! Bra där!

2009-06-30 @ 16:34:34
Postat av: Mikkan

Den bästa buljongen i mannaminne, kul att fler och fler använder den! :)

2009-07-02 @ 16:02:38
URL: http://www.njutmaten.blogspot.com
Postat av: Anders Öhman

Hej Mikkan!

Kollade in din blogg. Fin! Kör också en GI/LCHF-dietvariant. Jäklar så gott man äter!

2009-07-02 @ 16:11:03
URL: http://matovin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0